Łazanki można przygotować ze słodką kapustą lub kiszoną oraz grzybami leśnymi albo pieczarkami. Ja przygotowałam je z kapustą kiszoną i pieczarkami, wyszły bardzo smaczne, polecam państwu przepis.
SKŁADNIKI :
- 1 kg kiszonej kapusty
- 1 łyżka jarzynki
- 250 g makaronu-łazanki
- 500 g pieczarek
- 1 duża cebula
- olej do podsmażenia
- sól, pieprz, magi do smaku
PRZYGOTOWANIE :
- Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
- Kapustę gotujemy z jarzynką do miękkości, następnie odcedzamy, studzimy i kroimy na kawałki.
- Pieczarki i cebulę kroimy na kawałki, podsmażamy na oleju aż płyny odparują. Doprawiamy solą i pieprzem następnie dodajemy kapustę i podsmażamy.
- Makaron mieszamy z farszem i danie gotowe. Smacznego .
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ;
Prześlij komentarz