Dodatek nachosów świetnie podkreśla jej smak. Polecam.
SKŁADNIKI :
- 2 kolby kukurydzy ugotowane i okrojone ( lub 1 puszka ziaren kukurydzy)
- 1 litr wody
- 1 łyżka masła
- 2 ząbki czosnku
- 1 mała marchew, obrana pokrojona w talarki
- 1 ziemniak, obrany pokrojony
- mały kawałek pora
- sól, pieprz i ostra papryka do smaku
- garść pikantnych nachosów
- odrobina sera do posypania zupy
W garnku na maśle podpiekamy czosnek, ziemniaki, marchew i por. Ciągle mieszamy, po kilku minutach wlewamy wodę.
Gotujemy około 20 minut. Następnie wsypujemy ziarno kukurydzy, doprawiamy do smaku, solą, pieprzem i jeszcze chwilkę gotujemy.
Zupę zdejmujemy z gazu, studzimy i miksujemy. Doprawiamy jeszcze do smaku i podajemy z chipsami nachos oraz odrobiną sera. Smacznego.
fajny przepis, dzięki :)
OdpowiedzUsuńchrobry.mielno.pl