PASTA Z CZARNYCH OLIWEK , CZOSNKU I SŁONECZNIKA

19.10.2014
data:post.title
Pasta z czarnych oliwek jest bardzo smaczna. Przygotowałam ją do małych kanapeczek, jednak polecam ją również do krakersów, nachosów i nadziewania. Podana z chrupiącym pieczywek i szczypiorkiem nie ma sobie równych.


                                                            SKŁADNIKI : 
  • 100 g czarnych oliwek
  • 1 łyżka ziarna słonecznika
  • 1 ząbek czosnku, obrany 
  • 2 łyżki oliwy
  • sól i pieprz do smaku
                                                       PRZYGOTOWANIE : 

Oliwki odcedzamy z zalewy, przekładam do pojemnika blendera z wszystkimi składnikami. Miksujemy na gładką masę. Przekładamy do salaterki i przechowujemy w lodówce. Pasta jest pyszna, gotowa do użycia od zaraz. Możemy ją przechowywać w chłodnym miejscu kilka dni.
Moja propozycja podania małych przekąsek z chipsami nachos.



2 komentarze