BABECZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO

25.10.2014
data:post.title
Bardzo smaczne, kruche babeczki z ciasta francuskiego, z kremem budyniowym i sosem owocowym. Idealne na przyjęcie dla dzieci i  na pyszną, słodką przekąskę.


                                                                 SKŁADNIKI : 
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 jajko do wysmarowania ciastek
  • 2 budynie waniliowe bez cukru + 4 łyżki cukru
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 2 i 1/2 szklanki mleka
  • 1/4 kostki margaryny o temperaturze pokojowej
  • dowolny sos owocowy do dekoracji
  •  owoce i listki mięty
                                                           PRZYGOTOWANIE : 

Ciasto rozwijamy, tniemy na małe kwadraty około 12 sztuk, tak aby zmieściły się w foremce na muffinki.
Formę na muffinki smarujemy oliwą, umieszczamy w nich kawałki ciasta, lekko je dociskając.
Jajko roztrzepujemy i smarujemy nim ciasto. Pieczemy około 10 minut w temperaturze 200*C.
Po upieczeniu jeszcze ciepłe delikatnie wyciągamy.
Budynie i cukier mieszamy w mleku. Gotujemy na bardzo gęsto, studzimy. W dużej misce miksujemy robotem margarynę z cukrem pudrem, partiami dodajemy gesty, zimny budyń. Mieszamy aż składniki dobrze się połączą. Masę przekładamy do szprycy i dekorujemy nasze babeczki. Polewamy na wierzchu odrobiną sosu owocowego, dekorujemy owocami i listkiem mięty. Przechowujemy w lodówce. Przed podaniem możemy jeszcze posypać je cukrem pudrem.








1 komentarz