Dobra patelnia w kuchni to podstawa, nie wyobrażam sobie upiec dietetyczne naleśniki, klopsiki, placuszki bez takiego naczynia. Od kiedy mam patelnię nieprzywierającą firmy Woll   patelnie-tytanowe ze specjalną, szlachetną powłoką -ceramika tytanowa, oraz odporną na zarysowania, gotowanie stało się o wiele przyjemniejsze.
Na patelni przygotowuję takie potrawy jak fit burgery, naleśniki, placuszki, zapiekanki, bez użycia tłuszczu. W dodatku do mycia nie używam płynu, polewam ją wodą, chwilkę czekam, przecieram miękką ściereczką, pukam i gotowe. Nie wyobrażam sobie teraz nie mieć patelni do smażenia bez tłuszczu. Osobiście bardzo wam wszystkim ją polecam. 
Można ją nabyć w sklepie internetowy patelnie-tytanowe.pl
Satysfakcja gwarantowana -  Każdy produkt renomowanej firmy jest starannie wybrany. Pochodzi bezpośrednio od niemieckiego producenta firmy WOLL Cookware GmbH. W ofercie znajdziemy tylko oryginalne produkty. Naczynia SZAFIR - charakteryzują się niespotykanym nigdzie indziej przewodnictwem i kumulacją ciepła, co znacząco wpływa na zmniejszenie zużycia energii do gotowania (50-60% oszczędności) i pieczenia (ok. 90% oszczędności)! Patelnie do smażenia bez tłuszczu- właśnie taką wybrałam bo jest rewelacyjna pod każdym względem. 
Pokrótce przedstawię ile zastosowań ma patelnia która będzie służyć mi przez wiele lat. 
Ciasto piekło się na patelni,  w piekarniku 15 minut, wyszło rewelacyjne i nie przywarło do dna ani boków patelni. 
                         LETNIE CIASTO FRANCUSKIE Z MASĄ SEROWĄ I JAGODAMI 
                                                                      SKŁADNIKI : 
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
 - 300 g kremowego twarożku
 - 100 ml śmietany 30 %
 - 2 łyżki cukru
 - 2 jajka
 - 150 g jagód
 - 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
 - cukier puder do posypania oraz listki mięty
 
                                                                 PRZYGOTOWANIE :
- Ciasto rozwijamy, układamy na patelni.
 - Twarożek miksujemy z cukrem, jajkami, śmietaną, mąką i częścią jagód. Wylewamy na ciasto.
 - Patelnię tytanową, nieprzywierającą z ciastem wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 250 % C i pieczemy 15 minut.
 - Wyjmujemy i studzimy. Przekładamy tartę na talerz, posypujemy cukrem pudrem i podajemy.
 - Ciasto piekło się lepiej niż w blaszce w dodatku samo zjechało na talerz.
 
 DIETETYCZNA PIERŚ KURCZAKA NADZIEWANA SZPINAKIEM 
                                                                     SKŁADNIKI : 
- 300 g piersi z kurczaka
 - 150 g świeżego szpinaku
 - sól, pieprz do smaku
 - 100 g twarogu typu włoskiego
 - 1 ząbek czosnku
 - kilka kropel oliwy
 
                                                              PRZYGOTOWANIE : 
- Piersi myjemy, nacinamy na grzbiecie, doprawiamy solą i pieprzem.
 - Szpinak przekładamy na patelnie, dodajemy przeciśnięty czosnek oraz pokruszony twarożek. Wszystko podpiekamy na kilku kroplach oliwy do momentu aż szpinak zmięknie.
 - W nacięcie piersi nakładamy farsz, tyle ile wejdzie.
 - Tak przygotowane piersi przekładamy na patelnię na której przygotowywaliśmy szpinak. Przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy na malutkim ogniu. Nie należy mięsa niczym podlewać ponieważ patelnia tytanowa Woll, do smażenia bez tłuszczu, idealnie rozkłada ciepło, wytwarzają się naturalne soki.
 - Piersi przekładamy na talerz, kroimy na kawałki i podajemy z gotowanymi warzywami.
 - Smacznego.
 
ZALETY TEJ PATELNI SĄ DUŻE :
- nadaje się do wszystkich rodzajów kuchenek, indukcji również
 - stabilny materiał mimo, iż patelnia nie jest bardzo ciężka, bardzo wygodna w użyciu
 - specjalna powierzchnia zapobiegająca przywieraniu
 - odporność na ścieranie i zarysowania, w przypadku uszkodzenia powłoki, patelnię można dalej używać
 - łatwe czyszczenie, wystarczy opłukać gorącą wodą, lub chwilkę poczekać a zabrudzenia same odpadną. Następnie przetrzeć mokrym ręcznikiem papierowym
 - można zmywać w zmywarce
 - smażenie bez tłuszczu lub z jego minimalną ilością
 - wytrzymałość wszystkich elementów na wysoką temperaturę do 250 ºC, można piec w piekarniku
 - 25 lat gwarancji na równość dna
 - 2 lata gwarancji na powłokę i uchwyty
 - w sumie patelnia niezniszczalna
 - gorąco ją wszystkim polecam
 
















myślałam, że taka patelnia nie różni się od zwykłych tańszych ale ona jest absolutnie rewelacyjna :)
OdpowiedzUsuńPatelnia jest rewelacyjna, długo trzyma ciepło, jak termos. W dodatku czas pieczenia jest krótszy niż na zwykłej patelni :)
Usuń