Wyszły z góry chrupiące a w środku wilgotne, idealne na ciepło lub zimno, polecam :)
SKŁADNIKI :
- przygotowujemy naleśniki,potrzebujemy ich 7-8 dużych placków,
- polecam przepis na ciasto naleśnikowe :
ciasto naleśnikowe
MASA SEROWA :
- 400 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym
- 1-3 łyżka cukru, lub troszkę więcej
- 1 duża łyżka budyniu waniliowego, bez cukru
- 200 g twarogu półtłustego w kostce
- możemy dodać rodzynki
Sery i cukier przekładamy do miski, dodajemy budyń i dokładnie mieszamy.
Na każdy naleśnik nakładamy po dużej łyżce z czubkiem masy serowej, zwijamy placki i przecinamy każdy naleśnik na pół.
Układamy je w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym, środkiem naleśnika ( po przecięciu )do góry.
ŚMIETANA :
- 200 ml śmietany 30 %
- 1 jajko
- 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru
- 1 łyżka cukru
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 * C, przez około 20-30 minut, kiedy zaczną się rumienić zmniejszamy temperaturę.
Śmietana powinna zgęstnieć i ładnie się zapiec. Po upieczeniu zostawiamy naleśniki na około 15 minut aż trochę ostygną, posypujemy cukrem pudrem i podajemy.
Są na prawdę bardzo pyszne, smacznego :)
mmmm, ależ to musi wspaniale smakować! :)
OdpowiedzUsuńPyszne i pachnące,szybko znikły :)
Usuńświetny pomysł:)
OdpowiedzUsuńBombowe :) Super muszą smakować :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam naleśniki, takie zapiekane z serkiem waniliowym polecam również z ,kuchni lidla,, są równie pyszne :)
OdpowiedzUsuńO kurde! Ale bym pochłonęła - dosłownie- nie spróbowała, zasmakowała, ale dosłownie pożarła całą michę :D wyglądają bosko :)
OdpowiedzUsuńobłędnie wygladają, musze takie zrobić!
OdpowiedzUsuń