SAŁATKA ZIEMNIACZANA PO NIEMIECKU

28.02.2014
data:post.title
Bardzo fajna wersja sałatki ziemniaczanej, rewelacyjna jako dodatek do mięs pieczonych, dań obiadowych lub zjadana sama.
Jest naprawdę pyszna, nawet nie zdąży się schłodzić i już jej nie ma.Polecam.


                                                                      SKŁADNIKI : 
  • 5-6 ziemniaków średniej wielkości
  • 4-5 ogórków kiszonych, pokrojonych w dużą kostkę
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 3 łyżki gęstego jogurtu naturajnego
  • 2 łyżki majonezu
  • pęczek szczypiorku, drobno pokrojonego
  • sól,pieprz do smaku
                                                                  PRZYGOTOWANIE : 

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, w wodzie z dodatkiem soli, studzimy i obieramy ze skórki. Kiedy ostygną kroimy w dużą kostkę, również ogórki i jajka ale w mniejszą kostkę. Przekładamy wszystko do miski, dodajemy szczypiorek, przyprawy, jogurt i majonez, mieszamy. Przekładamy do miski.
Sałatkę przechowujemy w lodówce. Podajemy jako dodatek do obiadu.
Smacznego.




3 komentarze