BIAŁA ,MLECZNA POLEWA DO PĄCZKÓW I CIAST

26.02.2014
data:post.title
Polewa z mlekiem w proszku świetnie nadaje się do mazurków,ciast,ciasteczek i pączków.Pyszna,gęsta delikatna i kremowa a w dodatku nie tak słodka jak lukier.Jednak polewa jest lepka i troszkę trzeba czekać aż zgęstnieje.


                                                                     SKŁADNIKI : 

  • 1/2 szklanki cukru pudru 
  • 3 duże łyżki z czubkiem,mleka w proszku pełnego
  • 1 białko jajka kurzego
  • 2-3 łyżki mleka 
Wszystkie składniki wsypujemy do miski lub głębokiego talerza,mieszamy aż składniki się połączą.W gotowej polewie maczamy pączki,ciastka lub wylewamy na ciasto.Polewa jest bardzo smaczna i lekko lepka,jednak to nie przeszkadza w jedzeniu pączków.
Smacznego.

1 komentarz