SKŁADNIKI :
- 6 sporych pałek z kurczaka,pozbawionych kości
- dowolna przyprawa do kurczaka
- sól
- 15 dkg jasnych pieczarek
- 10 dkg żółtego sera
- 1-2 jajka
- mąka i bułka tarta do obtoczenia mięsa
- olej do pieczenia
Pieczarki myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kostkę, ser ścieramy na tarce, przekładamy do miski i mieszamy. Farszu nie przyprawiamy, nadziewamy nim udka, upychając farsz do środka.
Udka panierujemy w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej. Mięso musi być dokładnie pokryte panierką.
Pieczemy w głębokim oleju kilka minut, aż ładnie się zarumienią.
Przekładamy je do naczynia żaroodpornego, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy około 30 minut w temperaturze 170-180 * C.
Podajemy ciepłe, smacznego.
kochamy takie obiady:) pycha
OdpowiedzUsuń