UDKA KURCZAKA NADZIEWANE SEREM I PIECZARKAMI

15 mar 2014
data:post.title
Pałki z kurczaka nadziewane serem i pieczarkami nie dość, że smakują wybornie to jeszcze cieszą nasze oczy apetycznym wyglądem.Można je upiec w piekarniku lub na oleju.


                                                              SKŁADNIKI : 
  • 6 sporych pałek z kurczaka,pozbawionych kości
  • dowolna przyprawa do kurczaka
  • sól 
  • 15 dkg jasnych pieczarek
  • 10 dkg żółtego sera
  • 1-2 jajka
  • mąka i bułka tarta do obtoczenia mięsa
  • olej do pieczenia
Udka należy pozbawić kości zaczynając odcinać mięso od kości z górnej części. Następne dokładnie przyprawić.
Pieczarki myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kostkę, ser ścieramy na tarce, przekładamy do miski i mieszamy. Farszu nie przyprawiamy, nadziewamy nim udka, upychając farsz do środka.
Udka panierujemy w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej. Mięso musi być dokładnie pokryte panierką.
Pieczemy w głębokim oleju kilka minut, aż ładnie się zarumienią.
Przekładamy je do naczynia żaroodpornego, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy około 30 minut w temperaturze 170-180 * C.
Podajemy ciepłe, smacznego.






1 komentarz