DESER CHIA Z PŁATKAMI ŻYTNIMI LUBELLA

30.11.2016
data:post.title
Obalamy śniadaniowe wymówki z Lubella, dzisiaj pożywny i zdrowy deser i chia, owoców, orzechów i pysznych, żytnich płatków Lubella. Śniadanie przygotowujemy wieczorem a rano zabieramy ze sobą do pracy. Ja zajadam już po drodze bo nie zawsze jest rano czas na zjedzenie śniadania.


                                                                      SKŁADNIKI : 
  • 1 owoc kaki lub mango
  • 2 łyżki nasion chia
  • 1 szklanka mleka
  • 1 banan
  • garść orzechów
  • 1 szklana płatków żytnich Lubella
  • awokado 
  • mrożone owoce do dekoracji jak porzeczki, maliny, borówki
                                                              PRZYGOTOWANIE : 
  1. Nasiona zalewamy mlekiem i odkładamy na 2 godzin do napęcznienia. 
  2. Owoc mango mielimy na mus. Deser śniadaniowy przygotowujemy wieczorem.
  3. Do szklanki nakładamy mus z mango, na to porcja napęczniałych ziaren chia, następnie rozkładamy plastry banana, oraz orzechy i wsypujemy do uzupełnienia szklanki płatki żytnie Lubella. Dekorujemy kawałkami awokado i drobnymi owocami.
  4.  Deser zamykamy w szklance z zakręcanym wieczkiem lub w plastikowym pojemniku. 
  5. Rewelacyjnie smakuje jedzony po drodze do pracy, płatki świetnie uzupełniają się z owocami i nasionami chia. 
  6. Smacznego. 


3 komentarze