SKŁADNIKI :
- 2 opakowania zupek chińskich ( użyłam ostre + 1 przyprawa)
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 puszka kukurydzy
- 150 dkg dowolnej wędliny, użyłam szynki
- 150 dkg żółtego sera
- 2 pomidory bez gniazd nasiennych
- 4-5 ogórków konserwowych
- garść ciemnych oliwek, pokrojonych
- garść posiekanej natki pietruszki
- sól, pieprz do smaku
- 2 łyżki majonezu
Zupki chińskie kruszymy, wsypujemy przyprawy które posiadają i zalewamy wrzątkiem. Po napęcznieniu makaronu, zupki odcedzamy na durszlaku. Następnie makaron przekładamy do miski, dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę, ser, ogórki i pomidory, oraz odcedzoną fasolkę, oliwki i kukurydzę. Sałatkę doprawiamy do smaku, dodajemy majonez i natkę pietruszki, dokładnie mieszamy. Sałatkę przekładamy do półmisków, przechowujemy w lodówce i podajemy schłodzoną. Smacznego.
Prześlij komentarz