SKŁADNIKI :
- 6 kotletów schabowych bez kości
- 1 opakowanie zielonych szparagów około 0,5 kg
- 6 plastrów sera żółtego
- sól, pieprz i słodka papryka do smaku
- olej do podpieczenia mięsa
- wykałaczki
- Szparagi obiegamy ze zdrewniałych końcówek, przecinamy na pół jak są długie. Gotujmy 3 minuty w osolonej wodzie, licząc czas od zagotowania się wody. Odcedzamy i studzimy.
- Kotlety rozbijamy, przyprawiamy do smaku. Na każdym schabie układamy po plastrze sera, na to po 5-6 kawałków szparag, następnie ciasno zwijamy roladki spinając je wykałaczką.
- Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy roladki aż ładnie się zarumienia z każdej strony, po kilka minut.
- Podpieczone mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, łącznie z powstałym sosikiem. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 180 * C, przez około 15 minut. Po lekkim ostudzeniu wyciągamy wykałaczki.
- Roladki podajemy z ulubiona surówką i zapiekanymi ziemniaczkami. Smacznego.
Ostatnio czaję się na szparagi, super przepis :) Na pewno zaczerpnę inspiracji, dzięki :)
OdpowiedzUsuńafterglowpoint.blogspot.com
Pycha!:-)
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie na zupę tajską!
www.paczekwkuchni.blogspot.com
Pozdrawiam!:)
Dziekuje za zaproszenie :)
UsuńUwielbiam schab w każdej postaci, ale szparagów nigdy nie próbowałem, może się skuszę :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam schab w każdej postaci, ale szparagów nigdy nie próbowałem, może się skuszę :)
OdpowiedzUsuńNiezły patent! muszę wypróbować:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam