SKŁADNIKI NADZIENIA :
- 1 woreczek kaszy pęczek ugotowanej, odcedzonej
- 1/2 puszki czerwonej fasolki
- 1 pomidor, pokrojony w kostkę
- 1 mała papryka czerwona, pokrojona w paseczki
- kilka ugotowanych szparag
- listki mięty
- mała kalarepka pokrojona w słupki
- 1 marchew
- 1 mała cukinia
- 2 ząbki czosnku
- 200 ml jogurtu naturalnego
- 2 ząbki czosnku, przeciśnięty przez praskę
- 1/2 łyżeczki cukru
- sól i pieprz do smaku
- 1 łyżka ketchupu pikantnego
Placki tortilla podgrzewamy w mikrofalówce, nakładamy na każdy po 2-3 łyżki ciepłej kaszy, na to porcja pokrojonych warzyw ( można dodać również ulubiona surówkę ), polewamy sosem i zwijamy, wkładamy placki do miseczek aby się nie rozpadły, lub zawijamy w folię aluminiową, podajemy od zaraz posypane listkami mięty. Smacznego. Takie placki zabieram również do pracy :)
Bardzo fajny pomysł :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię tortille.