SKŁADNIKI :
- 200 g margaryny
- 4 duże jajka
- 1/2 szklanki mleka
- 3/4 szklanki cukru
- 1 cukier waniliowy
- 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 płaskie łyżki kakao
- 2-3 figi
PRZYGOTOWANIE :
- Masło ucieramy z cukrami, dodajemy po jednym jajku cały czas miksując. Następnie wlewamy mleko i mieszamy, po chwili wsypujemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.
- Z ciasta odlewamy mniejszą część, którą mieszamy z kakao.
- Keksówkę o wym. 36/10 smarujemy masłem i sypiemy bułką tartą. Wylewamy ciasto jasne a na to ciasto kakaowe, wyrównujemy wierzch. Figi kroimy na plastry i układamy na cieście.
- Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 *C, przez około 40 minut.
- Ostudzone posypujemy cukrem pudrem.
uwielbiam takie ciacha ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie ;)
Dziękuje :)
UsuńWygląda pysznie)))
OdpowiedzUsuń