SKŁADNIKI :
- 300 g mąki pszennej
- 3 jajka
- odrobina wody
- 1 łyżka oleju
FARSZ :
- 150 g łososia z puszki Graal w sosie własnym
- 100 g ricotty
- łyżka posiekanego koperku
- sol, pieprz do smaku
- oliwa z oliwek do polania pierożków
Składniki farszu wymieszać w miseczce i doprawić do smaku.
Mąkę przesiać i wbić do niej dwa jajka oraz jedno żółtko, wlać olej i odrobinę wody, zagnieść elastyczne ciasto. Uformowane ciasto zwinąć w folie aluminiową i odłożyć na 30 minut aż odpocznie. Ciasto dzielimy na 2 części, rozwałkować wałkiem, posypując je mąką.
Placki smarujemy białkiem i układamy na nich porcje farszu w równych odstępach. Na tak przygotowany placek, układamy drugi placek i dociskamy przestrzenie miedzy ciastem i farszem. Ciasto kroimy na kwadraciki. Ravioli gotujemy w osolonej wodzie, kilka minut aż wypłyną na wierzch. Odcedzamy i płuczemy pod bieżącą wodą.
Podajemy ciepłe, polane oliwą z oliwek, smacznego !
Placki smarujemy białkiem i układamy na nich porcje farszu w równych odstępach. Na tak przygotowany placek, układamy drugi placek i dociskamy przestrzenie miedzy ciastem i farszem. Ciasto kroimy na kwadraciki. Ravioli gotujemy w osolonej wodzie, kilka minut aż wypłyną na wierzch. Odcedzamy i płuczemy pod bieżącą wodą.
Podajemy ciepłe, polane oliwą z oliwek, smacznego !
o to są zdecydowanie moje klimaty ! :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie ;)
muszę spróbowac:)
OdpowiedzUsuńwyglądają obłędnie, chętnie zjadłabym takie na obiad :)
OdpowiedzUsuń