SKŁADNIKI :
- 8 plastrów schabu
- 250 g mrożonego lub świeżego szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- 4 średnie marchewki
- 1 mała czerwona papryka. pokrojona w kostkę
- 200 g twarogu
- sól, pieprz, papryka w proszku do smaku
- 4 łyżki oleju
- 1 litr bulionu
- 1 liść laurowy, ziele i pieprz w ziarnkach
- 1 cebula, pokrojona w talarki
- 1 łyżka mąki
PRZYGOTOWANIE :
- Schab rozbijamy na kotlety, oprószamy z każdej strony przyprawami.
- Szpinak kroimy na kawałki, podpiekamy ze zmiażdżonym czosnkiem na dwóch łyżkach oleju.
- Twaróg rozgniatamy, dodajemy paprykę, doprawiamy solą i pieprzem.
- Marchewki obieramy i gotujemy w wodzie na półmiękko.
- Na plastry schabu rozkładamy porcję szpinaku, na to mała porcja twarogu i pół marchewki.
- Zwijamy roladki które spinamy wykałaczkami.
- Podpiekamy je na oleju z każdej strony aż się zarumienią, wlewamy bulion, dodajemy liść laurowy, ziele i pieprz, cebulę i dusimy do miękkości, Pod koniec sos doprawiamy do smaku i zagęszczamy łyżką mąki rozmieszaną w 1/2 szklance wody.
- Roladki schabowe podajemy z kaszą, ziemniakami i ulubioną surówką.
- Smacznego.
Wyglądają bardzo efektownie :)
OdpowiedzUsuńOjej jak smacznie wygladają.
OdpowiedzUsuńDziękuje :)
Usuń