TYMBALIKI Z ŁOSOSIA

25.01.2016
data:post.title
Tymbaliki z łososia nadziane ricottą, suszonymi pomidorami i ziołami. Tymbaliki są świetną przekąską na przyjęcia i nie tylko.


                                                     SKŁADNIKI : na 2-3 tymbaliki
  • 1 opakowanie łososia wędzonego
  • 1 opakowanie ricotty
  • 1/2 część czerwonej papryki
  • 1/2 część żółtej papryki
  • 3 pomidory suszone z zalewy 
  • kilka zielonych oliwek
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 łyżka posiekanej mięty
  • sałata i listki mięty do dekoracji
  • 2 kromki chleba

                                                            PRZYGOTOWANIE : 

Foremki do tymbalików, u mnie pucharki do deserów, wyłożyć folią aluminiową. Następnie dokładnie wykładamy plastrami wędzonego łososia.
Twarożek mieszamy z pokrojonymi paprykami, pomidorami, miętą, oliwkami i przyprawami. Masą twarogową napełniamy foremki, z kromek chleba, szklanką wycinamy kółka, którymi przykrywamy tymbaliki.
Wkładamy do lodówki na kilka godzin aby masa serowa stężała. 
Wykładamy tymbaliki na talerz z sałatą, przecinamy je na pól ozdabiamy miętą. Podajemy jako przekąskę, smacznego.





Prześlij komentarz