SKŁADNIKI : na 2-3 tymbaliki
- 1 opakowanie łososia wędzonego
- 1 opakowanie ricotty
- 1/2 część czerwonej papryki
- 1/2 część żółtej papryki
- 3 pomidory suszone z zalewy
- kilka zielonych oliwek
- sól, pieprz do smaku
- 1 łyżka posiekanej mięty
- sałata i listki mięty do dekoracji
- 2 kromki chleba
PRZYGOTOWANIE :
Foremki do tymbalików, u mnie pucharki do deserów, wyłożyć folią aluminiową. Następnie dokładnie wykładamy plastrami wędzonego łososia.
Twarożek mieszamy z pokrojonymi paprykami, pomidorami, miętą, oliwkami i przyprawami. Masą twarogową napełniamy foremki, z kromek chleba, szklanką wycinamy kółka, którymi przykrywamy tymbaliki.
Wkładamy do lodówki na kilka godzin aby masa serowa stężała.
Wykładamy tymbaliki na talerz z sałatą, przecinamy je na pól ozdabiamy miętą. Podajemy jako przekąskę, smacznego.
Prześlij komentarz