PIASKOWE BABECZKI Z BITĄ ŚMIETANĄ

17 sty 2016
data:post.title
Babeczki to pyszna, słodka przekąska. Uwielbiam je piec ponieważ są szybkie w przygotowaniu, łatwe w dekorowaniu i pięknie się prezentują na talerzu. Idealne do podjadania, kawki i nawet przyjęcia.


                                                                  SKŁADNIKI : na 12-14 babeczek
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 4 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 200 g margaryny
                                                           PRZYGOTOWANIE : 

Jajka ubijamy z cukrem mikserem na puch, następnie, ciągle mieszając wlewamy ostygniętą margarynę a po chwili, wsypujemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.
Formę na muffinki wykładamy papilotkami, do nich nakładamy po około 2 łyżki ciasta. Muffinki pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 *C, przez około 30 minut.
Po ostygnięciu dekorujemy bitą śmietaną i drażetkami. Przechowujemy w lodówce.



1 komentarz

  1. Od razu uśmiech gości na twarzy człowieka, bo są naprawdę cudowne i kolorowe :)

    OdpowiedzUsuń