Składniki :
- Opakowanie rukoli
- garść roszpunki
- 2 słodkie pomarańcze
- 1 granat
- duża garść orzechów nerkowca
- dowolne kiełki
Sos winegret :
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 4 łyżki wody
- 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
- sok z 1/2 cytryny
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie :
- Składniki sosu mieszamy w miseczce aż dobrze się połączą.
- Roszpunkę i rukolę myjemy, osuszamy i rozkładamy na talerzu.
- Pomarańcze obrać i wyfiletować, owoc granatu przekroić i wyłuskać pestki.
- Orzechy kroimy nożem na mniejsze kawałki.
- Owocami i orzechami posypać roszpunkę, na wierzch dodajemy kiełki.
- Przed podaniem sałatkę polewamy sosem winegret. Spożywamy od zaraz. Smacznego.
Wygląda bardzo smakowicie a te kolorki jeszcez bardziej zachęcaja aby jej spróbowac :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Dziękuje, polecam lekką sałatkę :)
UsuńPysznie u Ciebie :)
OdpowiedzUsuń