WIELOSKŁADNIKOWA SURÓWKA Z CZARNEJ RZEPY

30.01.2014
data:post.title
Czarna rzepa -witalność i krzepa,wyrazista w smaki i idealna do surówek.Myślę że zimą powinniśmy ją podjadać.


                                                                SKŁADNIKI : 
  • 1 duża czarna rzepa
  • 1 mała kapusta pekińska 
  • 1 marchew
  • 1/2 części pory 
  • 1 jabłko 
  • 1/2 puszki kukurydzy,odcedzonej
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 200 ml śmietany 12 %
  • 2 łyżeczki cukru 
  • sok z 1 cytryny
  • 1/2 łyżeczka soli oraz  pieprz do smaku 
                                                        PRZYGOTOWANIE : 

Aby przygotować surówkę należy obrać rzepę i marchew,następnie wszystkie warzywa myjemy i osuszamy.Marchew,rzepę i jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach.Kapustkę i por siekamy wmiarę drobno.Do dużej miski przekładamy wszystkie składniki.
Śmietanę mieszamy z cukrem,solą,pieprzem i sokiem z cytryny.Wlewamy do warzyw,mieszamy.Przechowujemy w lodówce.Taka surówka to świetny dodatek do zimowego obiadu.
Smacznego.



1 komentarz