KREM BUDYNIOWY

27 sty 2014
data:post.title


                                                            SKŁADNIKI : 
  • 2 szklanki mleka
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 3-4 łyżki cukru
  • olejek waniliowy lub śmietankowy
  • 1/2 kostki margaryny Kasi 
                                                       PRZYGOTOWANIE : 
Z mleka,mąki i cukru gotujemy gęsty budyń.Przekładamy go na talerze i studzimy.W wysokiej misce ucieramy mikserem margarynę,dodajemy partiami zimny budyń i ucieramy masę na puch.
W razie potrzeby dosładzamy,na koniec dodajemy olejek,mieszamy i gotowe .
Masą przekładamy ciasto.
Porcja masy wystatcza na tortownicę,jak robimy ciasto w blaszce masy przygotowuję podwójną porcję.








Prześlij komentarz