SKŁADNIKI :
- 500 g mięsa mielonego
 - 1 czerwona cebula, drobno pokrojona
 - 3 łyżki oleju
 - 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
 - sol, pieprz, przyprawa do mięsa do smaku
 - 1/2 główki kapusty pekińskiej lub lodowej
 - 1 słoik pieczarek konserwowych
 - 1 puszka fasolki czerwonej
 - 1 puszka kukurydzy konserwowej
 - 100 g sera żółtego, tartego
 - paczka chipsów nachos
 
                                                                             SOS : 
- 3 łyżki majonezu
 - 3 łyżki gęstej śmietany
 - 1 ząbek czosnku
 - sól, cukier do smaku
 
          Składniki sosu mieszamy, odkładamy na czas przygotowania sałatki. 
                                                                PRZYGOTOWANIE : 
- Mięso mielone podpiekamy z z przyprawami, dodajemy przeciery. Dokładnie mieszamy,odkładamy do ostygnięcia.
 - Kapustę, cebulę drobno kroimy.
 - Pieczarki odcedzamy, kroimy w talarki.
 - Na dno przeźroczystej miski kładziemy kapustę, na to mięso mielone, fasolkę, polewamy ketchupem, następnie pieczarki, kukurydza z puszki i tarty ser. Sałatkę polewamy sosem majonezowym. Wokół miski układamy ozdobnie całe nachos, a na wierzch posypujemy resztę pokruszonych chipsów.
 - Sałatkę dekorujemy według uznania i przechowujemy w lodówce.
 - Smacznego !
 
                                    Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału ; 










chętnie bym ją zjadła ;D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie ;)
Dziękuje za zaproszenie :)
UsuńA ja takiej sałatki nie znałam:-)
OdpowiedzUsuńJa również robiłam ją pierwszy raz a przepis znam od dawna, ważne że wyszła pyszna :)
UsuńJa również robiłam ją pierwszy raz a przepis znam od dawna, ważne że wyszła pyszna :)
Usuń