OWSIANKA , JEŻYNY, MALINY - JESIENNE ŚNIADANIE

09.09.2015
data:post.title
Letnio-jesienne śniadanie jest super, pod dostatkiem mamy te pyszne owoce. Jest to lekka, zdrowa owsianka, oczywiście owoce dodajemy jakie lubimy najbardziej. U mnie jeżyny i maliny.


                                                                     SKŁADNIKI : 
  • pół szklanki płatków owsianych
  • 300 ml jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 szklanka różnych owoców ( maliny, jagody, borówki, jeżyny )
  • tarta biała czekolada do posypania
                                                                PRZYGOTOWANIE : 

Płatki owsiane mieszamy z jogurtem, dodajemy płynny miód i część owoców. Rozgniatamy wszystko widelcem aby powstała jednolita papka. W razie konieczności owsiankę dosładzamy.
Odkładamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc. Owsiankę rozkładamy do miseczek, Podajemy z  pozostałymi owocami i tartą czekoladą. Pycha !


2 komentarze