OGÓRKI NADZIEWANE KUSKUSEM I FETĄ

04.10.2015
data:post.title
Sałatka z kuskusem podana w wydrążonych ogórkach, to świetna i lekka przekąska. Takie pyszne ogórki podałam na przyjęciu, polecam jako przekąskę lub lekkie danie.


                                                                  SKŁADNIKI : 
  • 1/2 szklanki kaszy kuskus
  • 3 długie ogórki
  • 1 czerwona cebula
  • 1 mała, czerwona papryka
  • 1/2 zielonej papryki
  • 2 pomidory
  • 100 g fety, pokrojonej w kostkę
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka siekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz do smaku
                                                          PRZYGOTOWANIE : 


  1. Kaszę kuskus wsypujemy do miski, dodajemy drobno pokrojone warzywa, przyprawy i mieszamy. Ogórki przecinamy wzdłuż, wydrążamy łyżeczką środki które drobno kroimy i dodajemy do kaszy.
  2. Pozostawiamy ją na około 30 minut aby napęczniała.
  3. Kiedy kasza napęcznieje, dodajemy fetę, natkę pietruszki i doprawiamy do smaku.
  4. Sałatkę nakładamy do wydrążonych miseczek ogórkowych, posypujemy kiełkami i podajemy.
  5. Przekąskę można przygotować kilka godzin wcześniej i podać schłodzoną.
  6. Smacznego.



Prześlij komentarz