SKŁADNIKI :
- 1/2 szklanki kaszy kuskus
- 3 długie ogórki
- 1 czerwona cebula
- 1 mała, czerwona papryka
- 1/2 zielonej papryki
- 2 pomidory
- 100 g fety, pokrojonej w kostkę
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka siekanej natki pietruszki
- sól, pieprz do smaku
- Kaszę kuskus wsypujemy do miski, dodajemy drobno pokrojone warzywa, przyprawy i mieszamy. Ogórki przecinamy wzdłuż, wydrążamy łyżeczką środki które drobno kroimy i dodajemy do kaszy.
- Pozostawiamy ją na około 30 minut aby napęczniała.
- Kiedy kasza napęcznieje, dodajemy fetę, natkę pietruszki i doprawiamy do smaku.
- Sałatkę nakładamy do wydrążonych miseczek ogórkowych, posypujemy kiełkami i podajemy.
- Przekąskę można przygotować kilka godzin wcześniej i podać schłodzoną.
- Smacznego.
Prześlij komentarz