SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY I KUKURYDZY

20 paź 2015
data:post.title
Prosta i szybka w przygotowaniu, znakomite połączenie smaków. Surówka z czerwonej kapusty i winogrona. Polecam.


                                                                 SKŁADNIKI : 
  • 1/2 główki czerwonej kapusty 
  • 1/2 puszki kukurydzy 
  • 30 dkg zielonych winogron
  • 1 marchew
  • 2 łyżki pokrojonego koperku
  • 1 łyżka cukru
  • sok z 1/2 cytryny
  • 4 łyżki oliwy
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
                                                          PRZYGOTOWANIE : 

Kapustę oczyszczamy i łącznie z obraną marchewką ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
Winogrona przecinamy na pół i wybieramy pestki. Do dużej miski przekładamy wszystkie składniki.
Dodajemy przyprawy, olej, sok z cytryny i mieszamy. Surówkę przekładamy na półmisek, dekorujemy winogronem i sałatą. Smacznego.


1 komentarz

  1. Uwielbiam surówki, szczególnie z czerwonej kapusty. Ciekawe połączenie bo z winogronem. Muszę koniecznie spróbować, pozdrawiam :)

    -------------------------------------------------
    kominy ceramiczne

    OdpowiedzUsuń