SKŁADNIKI :
- 1/2 główki czerwonej kapusty
- 1/2 puszki kukurydzy
- 30 dkg zielonych winogron
- 1 marchew
- 2 łyżki pokrojonego koperku
- 1 łyżka cukru
- sok z 1/2 cytryny
- 4 łyżki oliwy
- sól do smaku
- pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE :
Kapustę oczyszczamy i łącznie z obraną marchewką ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
Winogrona przecinamy na pół i wybieramy pestki. Do dużej miski przekładamy wszystkie składniki.
Dodajemy przyprawy, olej, sok z cytryny i mieszamy. Surówkę przekładamy na półmisek, dekorujemy winogronem i sałatą. Smacznego.
Uwielbiam surówki, szczególnie z czerwonej kapusty. Ciekawe połączenie bo z winogronem. Muszę koniecznie spróbować, pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń-------------------------------------------------
kominy ceramiczne