Składniki :
- 300 g ugotowanej brukselki
- 1 pierś z kurczaka
- 1 czerwona papryka, pokrojona
- 2 małe cukinie, pokrojone w talarki
- 2 cebule, pokrojone na ćwiartki
- przyprawa do grilla
- sól, pieprz słodka papryka w proszku
- 4 łyżki oleju
Przygotowanie :
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przekładamy do miski, doprawiamy do smaku, mieszamy. Do mięsa dodajemy brukselkę i pokrojone warzywa. Wlewamy olej doprawiamy jeszcze solą i przyprawami, mieszamy i nadziewamy składniki naprzemiennie na patyczki do szaszłyków.
Gotowe szaszłyki układamy na blaszce piekarnika i pieczemy około 30 minut w temperaturze
180 *C.
Można je również upiec na patelni lub grillu. Podajemy z ulubionymi sosami. Smacznego.
To jest to co lubię ! Ostatnio też robiłam takie szaszłyki i nie wiedziałam co do nich dodać, a tu brukselka :)
OdpowiedzUsuńwww.dziurawykociol.pl