IMPREZOWE SZASZŁYKI Z KURCZAKIEM I BRUKSELKĄ

05.10.2015
data:post.title
Szaszłyki warzywne z kurczakiem i brukselką to świetna przekąska na przyjęcia itp. Szybkie w przygotowaniu, dietetyczne i smaczne. Podajemy z ulubionymi sosami. Polecam.


                                                                  Składniki :
  • 300 g ugotowanej brukselki
  • 1 pierś z kurczaka 
  • 1 czerwona papryka, pokrojona
  • 2 małe cukinie, pokrojone w talarki
  • 2 cebule, pokrojone na ćwiartki
  • przyprawa do grilla
  • sól, pieprz słodka papryka w proszku
  • 4 łyżki oleju
                                                             Przygotowanie : 

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przekładamy do miski, doprawiamy do smaku, mieszamy. Do mięsa dodajemy brukselkę i pokrojone warzywa. Wlewamy olej doprawiamy jeszcze solą i przyprawami, mieszamy i nadziewamy składniki naprzemiennie na patyczki do szaszłyków.
Gotowe szaszłyki układamy na blaszce piekarnika i pieczemy około 30 minut w temperaturze 
180 *C. 
Można je również upiec na patelni lub grillu. Podajemy z ulubionymi sosami. Smacznego.



1 komentarz

  1. To jest to co lubię ! Ostatnio też robiłam takie szaszłyki i nie wiedziałam co do nich dodać, a tu brukselka :)

    www.dziurawykociol.pl

    OdpowiedzUsuń