SKŁADNIKI :
- 1 puszka ugotowanej ciecierzycy
- 1 czerwona papryka
- 1 mała zielona papryka
- 1 czerwona cebula, pokrojona w talarki
- garść liści jarmużu
- listki rukoli
SOS winegret :
- 1 łyżeczka cukru
- 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól, pieprz do smaku
- 1 łyżka oliwy
- 3 łyżki wody
Składniki sosu dokładnie mieszamy, pozostawiamy w lodówce do schłodzenia.
KURCZAK :
- 1 pierś z kurczaka
- 2 łyżki pesto Rosso
- 1/2 szklanka bulionu
- sól, ostra papryka i pierz do smaku
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i przecinamy tak aby powstał płaski kotlet. Smarujemy pesto Rosso, zwijamy i spinamy wykałaczkami, doprawiamy do smaku. Na patelni teflonowej, kładziemy roladki kurczaka, wlewamy bulion i dusimy pod przykryciem około 20-25 minut aż płyny odparują.
Pierś wykładamy na talerz, studzimy, wyciągamy wykałaczki i kroimy na kawałki.
PRZYGOTOWANIE :
Do miski przekładamy ciecierzycę, pokrojone warzywa oraz wlewamy sos winegret. Sałatkę mieszamy.
Na talerzu układamy porcję sałatki, dodajemy kawałki kurczaka i podajemy. Smacznego.
Do przygotowanie kurczaka polecam patelnię do smażenia niskotłuszczowego ze sklepu internetowego ; sklep.dajar.pl
Pierś wykładamy na talerz, studzimy, wyciągamy wykałaczki i kroimy na kawałki.
PRZYGOTOWANIE :
Do miski przekładamy ciecierzycę, pokrojone warzywa oraz wlewamy sos winegret. Sałatkę mieszamy.
Na talerzu układamy porcję sałatki, dodajemy kawałki kurczaka i podajemy. Smacznego.
Do przygotowanie kurczaka polecam patelnię do smażenia niskotłuszczowego ze sklepu internetowego ; sklep.dajar.pl
Prześlij komentarz