CZEKOLADOWE, OWSIANE PISANKI

03.03.2016
data:post.title
Czekoladowe, owsiane pisanki są świetną propozycją na Święta Wielkanocne. Nadają się do święconki i do podjadania. Są smaczne i zdrowsze od tradycyjnych słodyczy.


                                                                SKŁADNIKI :
  • 150 g drobnych płatków owsianych 
  • 100 g czekolady mlecznej, rozpuszczonej
  • 1/4 szklanka mleka
  • 50 g masła 
  • 1 łyżka cukru
  • 50 g czekolady do dekoracji
  • dowolne posypki
                                                         PRZYGOTOWANIE : 

Płatki owsiane wsypujemy do miski oraz cukier, wlewamy rozpuszczone masło, płynną czekoladę i mleko. Masę wyrabiamy rękoma aż składniki dobrze się połączą. Formujemy owalne jajeczka lekko je spłaszczając. Odkładamy do lodówki aż całkowicie zastygną. Rozpuszczamy czekoladę, którą polewamy  jajeczka i ozdobnie dekorujemy, Ponownie odkładamy do lodówki aż polewa zastygnie.
Jajeczka pięknie się prezentują na stole, są idealne na Święta Wielkanocne oraz do święconki, polecam.



Prześlij komentarz