SKŁADNIKI :
- 3-4 pojedyncze piersi z kurczaka
- 2 jajka
- bułka tarta do panierowania
- olej do smażenia
- sol, pieprz, słodka papryka do smaku
- 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę
- 150 g pieczarek
- 1 cebula
- 100 g sera żółtego
- garść pokrojonych oliwek
- 5 pomidorów suszonych z zalewy olejowej
PRZYGOTOWANIE :
- Piersi przecinamy na pół, lekko rozbijamy, doprawiamy solą, pieprzem, papryką i czosnkiem. Panierujemy w jajku, bułce tartej i smażymy rumiane kotlety.
- Pieczarki szatkujemy z cebulą, doprawiamy do smaku i podpiekamy na oleju.
- Na kotlety rozkładamy podpieczone pieczarki, pokrojone oliwki i suszone pomidory, posypujemy serem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 *C, przez około 20 minut.
- Przed podaniem posypujemy listkami bazylii. Kurczaka podajemy ciepłego z ulubionymi dodatkami.
całkiem fajne danie podoba mi się to
OdpowiedzUsuńPozdrawiam