JAJKA KURCZAKI Z PASTĄ Z TUŃCZYKA

03.03.2016
data:post.title
Dekoracyjne jajka kurczaki, pięknie się prezentują na stole wielkanocnym i wywołują uśmiech na twarzy. Nafaszerowane pastą z tuńczyka zasmakują nie jednej osobie. Polecam.


                                                                 SKŁADNIKI : 
  • 4-5 jajek ugotowanych na twardo
  • 170 g tuńczyka w sosie własnym firmy GRAAL
  • 1 marchew, ugotowana 
  • 1 duża łyżka majonezu
  • sól, pieprz do smaku
  • kulki pierzu do dekoracji
  • sałata lodowa, kiełki, brokuł do dekoracji
                                                         PRZYGOTOWANIE : 
  1. Ugotowane jajka obieramy, ścinamy nożem górną część białka, następnie wydrążamy żółtka.
  2. Żółtka przekładamy do miski z przyprawami, majonezem i tuńczykiem. Ugniatamy widelcem aż powstanie jednolita masa.
  3. Masą jajeczną napełniamy białka, najlepiej szprycą. 
  4. Z marchewki wycinamy dzióbki, grzebyczki i nóżki kurczaków.
  5. Przykrywamy jajeczka górną częścią białka z grzebyczkiem, lekko dociskając. Wciskamy dzióbki kurczaków i oczy.
  6. Kurczaczku układamy na sałacie, posypujemy kiełkami i podajemy. Smacznego.

1 komentarz