SKŁADNIKI :
- 3 dojrzałe kiwi
- 350 g jogurtu greckiego, gęstego
- 1 łyżeczka żelatyny
- 50 g czekolady deserowej
- 2 łyżki cukru
- 1 galaretka zielona
- bita śmietana do dekoracji
- prażone migdały, czekolada, borówki do dekoracji
PRZYGOTOWANIE :
- Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklance wody, studzimy. Czekoladę trzemy na wiórki.
- Jogurt mieszamy z cukrem i czekoladą oraz rozpuszczoną żelatyną, rozkładamy do pucharków i chłodzimy.
- Galaretkę rozpuszczamy w 1 i 1/2 szklance wody. Kiwi obieramy, mielimy blenderem na papkę i mieszamy z galaretką. Kiedy ostygnie wylewamy ją na desery i ponownie chłodzimy.
- Po całkowitym zastygnięciu dekorujemy je bitą śmietaną i prażonymi migdałami.
- Podajemy schłodzone.
Prześlij komentarz