SKŁADNIKI :
- 1 spora cukinia
- 2 jajka
- bułka tarta do panierowania
- sól
- olej do smażenia
- 1 kostka twarogu wędzonego
- 4 pomidory
- pęczek szczypiorku
- 1 czerwona cebula
- sol, pieprz do smaku
- 2 duże łyżki gęstej śmietany
PRZYGOTOWANIE :
Pomidory kroimy w kostkę, cebulę w talarki a szczypiorek siekamy. Przekładamy składniki sałatki do miski, doprawiamy do smaku, dodajemy śmietanę i mieszamy.
W każdym plasterku cukinii wycinamy kieliszkiem dziurkę ( możemy je również smażyć całe ). Każdy krążek panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony.
Wykładamy na talerz wyłożony papierem, w celu odsączenia z tłuszczu.
Krążki posypujemy pokruszonym serem i podajemy z sałatką. Smacznego.
Ha, ha i u Ciebie cukinia rządzi:-) Zupełnie może stanowić główne danie.
OdpowiedzUsuńwspomnienie z dzieciństwa <3
OdpowiedzUsuń