JAJKA FASZEROWANE ŁOSOSIEM

02.12.2015
data:post.title
Przepadam za jajkami faszerowanymi różnymi farszami. Dzisiaj pomysł na jaja z farszem łososiowym. Pyszne i szybkie w przygotowaniu a w dodatku ładnie się prezentują. Polecam na przyjęcia i nie tylko.


                                                                SKŁADNIKI : 
  • 6 jajek ugotowanych na twardo 
  • 150 g łososia z puszki firmy Graal
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz do smaku
  • owoce granatu do ozdoby

                                                       PRZYGOTOWANIE : 

Ugotowane jajka obieramy, żółtka przekładamy do miseczki. Do żółtek dodajemy łososia, bez zalewy, majonez i przyprawy. Dokładnie rozgniatamy farsz widelcem aż składniki się połączą. 
Masę nakładamy do szprycy i każde białko ozdobnie nadziewamy. Nadziane jajka układamy na talerzu z sałatą. Jajka posypujemy owocem granatu. Przekąskę podajemy schłodzoną. Smacznego.


4 komentarze