SKŁADNIKI :
- 1 duża pierś lub kilka kotletów z udek drobiowych
- sól, pieprz, papryka w proszku do smaku
- 2 jajka
- mąka pszenna do panierowania
- olej do smażenia
- 1 opakowanie warzyw na patelnię
- 4 plastry ananasa
- 100 g tartego, żółtego sera
- pieczone ziemniaczki
PRZYGOTOWANIE :
- Mięso tniemy na kawałki, rozbijamy tłuczkiem, doprawiamy do smaku. Następnie panierujemy w jajku i mące, smażymy na złoto z każdej strony.
- Na patelni podpiekamy warzywka aż zmiękną a płyny odparują. Doprawiamy dowolnie do smaku.
- W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami pieczone warzywka, kawałki pieczonych ziemniaczków, na to układamy kotlety na które kładziemy plastry ananasa i posypujemy serem.
- Danie zapiekamy aż ser się rozpuści.
- Zapiekankę podajemy ciepłą z ulubionymi sosami, smacznego.
Prześlij komentarz