KOTLETY PO HAWAJSKU ZAPIEKANE Z WARZYWAMI

28.12.2015
data:post.title
Kotlety drobiowe po hawajsku, zapiekane z warzywami to świetny pomysł na egzotyczny i pyszny obiad.


                                                                   SKŁADNIKI :
  • 1 duża pierś lub kilka kotletów z udek drobiowych
  • sól, pieprz, papryka w proszku do smaku
  • 2 jajka
  • mąka pszenna do panierowania
  • olej do smażenia
  • 1 opakowanie warzyw na patelnię
  • 4 plastry ananasa
  • 100 g tartego, żółtego sera
  • pieczone ziemniaczki
                                                                PRZYGOTOWANIE : 
  1. Mięso tniemy na kawałki, rozbijamy tłuczkiem, doprawiamy do smaku. Następnie panierujemy w jajku i mące, smażymy na złoto z każdej strony. 
  2. Na patelni podpiekamy warzywka aż zmiękną a płyny odparują. Doprawiamy dowolnie do smaku.
  3. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami pieczone warzywka, kawałki pieczonych ziemniaczków, na to układamy kotlety na które kładziemy plastry ananasa i posypujemy serem. 
  4. Danie zapiekamy aż ser się rozpuści. 
  5. Zapiekankę podajemy ciepłą z ulubionymi sosami, smacznego.







Prześlij komentarz