SKŁADNIKI :
- 4 podwójne płaty śledziowe, z zalewy octowej
- 1 winne jabłko
- 1 czerwona cebula
- 3 ugotowane ziemniaki w mundurku
- 3 jajka ugotowane na twardo
- pieprz do smaku
- 2-3 łyżki majonezu
- 1 łyżka śmietany
- 1 puszka groszku
- natka pietruszki, cytryna, owoc granatu do ozdoby
PRZYGOTOWANIE :
Płaty śledziowe odcedzamy, kroimy w paski. Jabłko, cebulę, ziemniaku i jajka obieramy, kroimy w kostkę, następnie groszek odcedzamy. W misce mieszamy wszystkie składniki oprócz groszku i doprawiamy do smaku. Na półmisku układamy naprzemiennie groszek i porcję sałatki, tak do wyczerpania składników. Dekorujemy według uznania i podajemy, smacznego.
Wygląda smacznie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy!
rodzinne-czytanie.blogspot.com