SKŁADNIKI :
- 500 g fileta z dorsza lub inna ryba
 - 100 g małży
 - sól, pieprz ziołowy do smaku
 - 2 jajka
 - 4 łyżki mąki
 - 1/4 szklanka wody
 - olej do smażenia
 
Rybę kroimy na kawałki, doprawiamy do smaku. Z jajek, wody i mąki robimy ciasto naleśnikowe. Kawałki ryby maczamy w cieście, smażymy na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony.
SOS :
- 2 puszki pomidorów krojonych
 - 1 spora cebula
 - 1 szklanka bulionu warzywnego
 - 2 czerwone papryki
 - 2 ząbki czosnku
 - 3 łyżki oleju
 - sól, pieprz do smaku
 - 1 łyżeczka soku z cytryny
 - natka pietruszki
 
                                                        PRZYGOTOWANIE : 
Drobno pokrojoną cebulę i czosnek podpiec na oleju. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę. wlewamy pomidory i bulion. Dusimy do miękkości, około 20 minut, pod koniec gotowania dodajemy małże. Doprawiamy sos do smaku, wkładamy kawałki ryby i mieszamy. Gotowy gulasz posypujemy natką pietruszki. Danie podajemy na ciepło z ryżem lub pieczywem. Smacznego. 








Za gulaszem nie przepadam, ale rybnego jeszcze nie próbowałam nigdy. Załapię się na trochę?
OdpowiedzUsuńWesołych i magicznych Świąt!
OdpowiedzUsuńDziękuje i wzajemnie :)
Usuń