SKŁADNIKI :
- 150 g ziarna ciecierzycy
- 1 podłużny ogórek
- 1 pomidor
- 1 czerwona papryka
- pęczek natki pietruszki
- 1 czerwona cebula
- łyżka soku z cytryny
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz do smaku
- 5-6 pieczonych pałek z kurczaka
PRZYGOTOWANIE :
Ciecierzycę moczymy w wodzie kilka godzin, następnie gotujemy do miękkości, pod koniec gotowania delikatnie ją solimy. Następnie odcedzamy i studzimy.
Ogórka, pomidora i paprykę kroimy w kostkę, natkę pietruszki szatkujemy.
Do miski przekładamy ciecierzycę, dodajemy warzywa, olej, sok z cytryny i doprawiamy do smaku.
Sałatkę dokładnie mieszamy. Na półmisku układamy porcje ciecierzycy, na to kładziemy pieczone pałki z kurczaka i podajemy. Smacznego.
Prześlij komentarz