TATAR ZE ŚLEDZIA

01.12.2015
data:post.title
Tatar ze śledzia to szybka przekąska, czyli przystawka którą można zrobić w 20 minut. Sam tatar jest intensywny w smaku ale i soczysty dzięki dodatkowi ogórka i jabłka. Polecam tatr szczególnie smakoszom śledzików.


                                                                   SKŁADNIKI : 
  • 4 filety śledziowe, solone
  • 1 winne jabłko
  • 1 cebula czerwona
  • 2 ogórki kiszone lub konserwowe
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • pieprz do smaku
  • 2 łyżki oleju
  • 1 płaska łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka soku z cytryny
                                                           PRZYGOTOWANIE : 
  1. Śledzie, ogórki, jabłko, jajka i cebulę kroimy w kostkę. Odrobinę cebuli i plaster jabłka zostawiamy do dekoracji.
  2. Do tatara dodajemy przyprawy, olej i sok z cytryny. Dokładnie mieszamy i odkładamy na 1 godzinę do przegryzienia.
  3. Na talerzu układamy plaster jabłka, na to porcję tatara ( trzeba użyć pierścienia dekoracyjnego ) i dekorujemy jajkiem, koperkiem i jabłkiem.
  4. Tatar podajemy z sałatką polaną sosem winegret. Smacznego.

Prześlij komentarz