SKŁADNIKI :
- 4 filety śledziowe, solone
- 1 winne jabłko
- 1 cebula czerwona
- 2 ogórki kiszone lub konserwowe
- 2 jajka ugotowane na twardo
- pieprz do smaku
- 2 łyżki oleju
- 1 płaska łyżeczka musztardy
- 1 łyżka soku z cytryny
PRZYGOTOWANIE :
- Śledzie, ogórki, jabłko, jajka i cebulę kroimy w kostkę. Odrobinę cebuli i plaster jabłka zostawiamy do dekoracji.
- Do tatara dodajemy przyprawy, olej i sok z cytryny. Dokładnie mieszamy i odkładamy na 1 godzinę do przegryzienia.
- Na talerzu układamy plaster jabłka, na to porcję tatara ( trzeba użyć pierścienia dekoracyjnego ) i dekorujemy jajkiem, koperkiem i jabłkiem.
- Tatar podajemy z sałatką polaną sosem winegret. Smacznego.
Prześlij komentarz