MAKARONOWE KOSZYCZKI Z WARZYWAMI

27 lut 2016
data:post.title
Makaronowe koszyczki, zapieczone z warzywami, jajkiem i jogurtem są idealne na lekkie i zdrowe śniadanie lub kolacje.


                                                                    Składniki : 
  • 150 g makaronu spaghetti razowego
  • 2 jajka
  • 150 g gęstego jogurtu naturalnego
  • 50 g ricotty
  • sól, pieprz do smaku
  • szczypta kurkumy
  • 1 mrożonka, mieszanka włoska 450 g 
  • 1/2 część czerwonej papryki
  • 2 łyżki masła 
  • dowolne kiełki i bazylia do posypania
                                                                   Przygotowanie : 
  1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie na miękko, odcedzamy studzimy. 
  2. Paprykę kroimy w kostkę, podpiekamy na patelni na maśle, razem z rozmrożonymi warzywami. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, ogrzewając mieszamy aż płyny odparują.
  3. Jogurt mieszamy z jajkami, ricottą i kurkumą.
  4. Małe porcje makaronu rozkładamy do foremek na tarteletki, wylewamy po dwie łyżki masy jajecznej a na to kładziemy porcję warzyw. 
  5. Tarteletki zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 180 * C, przez około 15 minut. 
  6. Podajemy ciepłe posypane kiełkami i bazylią. Smacznego.

Polecam zakupy w sklepie internetowym  AGNEX  gdzie znajdziecie duży wybór zdrowych produktów.

Superfood w Twojej kuchni

2 komentarze

  1. Mmmm.. Super. A zdjęcia aż kuszą :D Uwielbiam makaron pod każdą postacią. A z dodatkiem warzyw - istna rewelacja. Z pewnością wypróbuję ! :)
    Pozdrawiam,
    Angelika z http://mojegotowaniemojewypieki.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda... smakowicie!


    Zapraszam na mojego bloga - http://kuchennespojrzenie.blogujaca.pl/

    OdpowiedzUsuń