Składniki :
- 150 g makaronu spaghetti razowego
- 2 jajka
- 150 g gęstego jogurtu naturalnego
- 50 g ricotty
- sól, pieprz do smaku
- szczypta kurkumy
- 1 mrożonka, mieszanka włoska 450 g
- 1/2 część czerwonej papryki
- 2 łyżki masła
- dowolne kiełki i bazylia do posypania
Przygotowanie :
- Makaron gotujemy w osolonej wodzie na miękko, odcedzamy studzimy.
- Paprykę kroimy w kostkę, podpiekamy na patelni na maśle, razem z rozmrożonymi warzywami. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, ogrzewając mieszamy aż płyny odparują.
- Jogurt mieszamy z jajkami, ricottą i kurkumą.
- Małe porcje makaronu rozkładamy do foremek na tarteletki, wylewamy po dwie łyżki masy jajecznej a na to kładziemy porcję warzyw.
- Tarteletki zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 180 * C, przez około 15 minut.
- Podajemy ciepłe posypane kiełkami i bazylią. Smacznego.
Polecam zakupy w sklepie internetowym AGNEX gdzie znajdziecie duży wybór zdrowych produktów.
Mmmm.. Super. A zdjęcia aż kuszą :D Uwielbiam makaron pod każdą postacią. A z dodatkiem warzyw - istna rewelacja. Z pewnością wypróbuję ! :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Angelika z http://mojegotowaniemojewypieki.blogspot.com
Wygląda... smakowicie!
OdpowiedzUsuńZapraszam na mojego bloga - http://kuchennespojrzenie.blogujaca.pl/