SKŁADNIKI :
- 150 g makaronu spaghetti ugotowanego wg. przepisu
- 400 g mięsa mielonego
- 200 g pieczarek
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- 1 cebula
- 1 puszka pomidorów
- 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
- sól, pieprz, bazylia, papryka w proszku do smaku
- 1 kostka rosołowa ( naturalna)
- 100 g żółtego sera
- parmezan do posypania
PRZYGOTOWANIE :
- Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy.
- Na wysokiej patelni podpiekamy drobno pokrojoną cebule i czosnek, następnie dodajemy mięso, pomidory, przecier, kostkę i poszatkowane pieczarki. Mieszamy i dusimy na małym ogniu około 20 minut.
- Kiedy płyny odparują doprawiamy sos do smaku. wsypujemy ser i mieszamy.
- Makaron nakładamy na talerze, polewamy sosem i posypujemy parmezanem. Smacznego
Prezentuje się wyśmienicie, i sos przypadł mi bardzo do gustu :)
OdpowiedzUsuń