SPAGHETTI MIĘSNO - PIECZARKOWE

10.02.2016
data:post.title
Spaghetti to klasyka dań z makaronem, wszyscy je znają i przeważnie uwielbiają. Tym razem podaję przepis na sos mięsno - pieczarkowy który wręcz uwielbiam. Do tego ser i danie z makaronem gotowe.


                                                                SKŁADNIKI : 
  • 150 g makaronu spaghetti ugotowanego wg. przepisu
  • 400 g mięsa mielonego
  • 200 g pieczarek
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • 1 puszka pomidorów 
  • 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
  • sól, pieprz, bazylia, papryka w proszku do smaku
  • 1 kostka rosołowa ( naturalna)
  • 100 g żółtego sera
  • parmezan do posypania
                                                      PRZYGOTOWANIE : 
  1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy.
  2. Na wysokiej patelni podpiekamy drobno pokrojoną cebule i czosnek, następnie dodajemy mięso, pomidory, przecier, kostkę i  poszatkowane pieczarki. Mieszamy i dusimy na małym ogniu około 20 minut.
  3. Kiedy płyny odparują doprawiamy sos do smaku. wsypujemy ser i mieszamy. 
  4. Makaron nakładamy na talerze, polewamy sosem i posypujemy parmezanem. Smacznego



1 komentarz

  1. Prezentuje się wyśmienicie, i sos przypadł mi bardzo do gustu :)

    OdpowiedzUsuń