SKŁADNIKI :
- 500 g kiszonej kapusty
- 600 g ziemniaków
- 2 łyżki masła
- 1 duża cebula
- 3 łyżki oleju
- 1 liść laurowy
- 2 ziarnka ziela angielskiego
- 3 ziarnka pieprzu
- sól, pieprz do smaku
- kiełbasa lub boczek do podania
PRZYGOTOWANIE :
- Kapustę wyciskamy z nadmiaru soku, kroimy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy, ziele i pieprz. Gotujemy do miękkości. Odcedzamy.
- Ziemniaki obieramy i kroimy. Gotujemy do miękkości i odcedzamy.
- Do miski przekładamy ugotowane ziemniaki, kapustę i masło, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Ubijamy wszystko razem aż składniki się połączą.
- Na oleju podpiekamy cebulę z kiełbasą. Na dużym talerzu układamy porcję ciapkapusty, na to wykładamy cebulkę z kiełbasą. Podajemy do barszczyku.
- Smacznego.
Apetyczne zdjęcia :D
OdpowiedzUsuńDziękuje :)
UsuńTyle o niej słyszałam, że aż musze zrobić:-)
OdpowiedzUsuńwitam jadłam u mojej mamy jest pyszna zapraszam tez na mojegonowego bloga http://moje-wyroby.blog.pl/ pozdrawiam
OdpowiedzUsuń