PASTA Z MAKRELI, SUSZONYCH POMIDORÓW I OLIWEK

25.02.2016
data:post.title
Dzisiaj pomysł na  pastę z makreli, twarożku, suszonych pomidorów i oliwek. Smaki świetnie się łączą, przez co powstała wyrazista pasta, która idealnie nadaje się do pieczywa.


                                                                 SKŁADNIKI : 
  • 1 duża, wędzona makrela
  • 250 g twarogu
  • 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
  • 1 cebula, pokrojona w kostkę
  • 4 suszone pomidory z zalewy olejowej
  • 1 łyżka oleju z pomidorów
  • sól, pieprz do smaku
  • kilka pokrojonych oliwek
  • natka pietruszki do posypania
                                                          PRZYGOTOWANIE : 
  1. Makrelę pozbawiamy skóry i kręgosłupa, mielimy w maszynce do mięsa.
  2. Twaróg rozkruszamy w misce i dodajemy, makrelę, drobno pokrojoną cebulę, pomidory i oliwki (kilka pozostawiamy do posypania) przecier, olej i przyprawy. 
  3. Dokładnie mieszamy najlepiej widelcem aż powstanie jednolita pasta.
  4. Przekładamy ją do miseczek, posypujemy oliwkami, suszonymi pomidorami i natką pietruszki.
  5. Przechowujemy w lodówce do 2 dni, smacznego.

Prześlij komentarz