SKŁADNIKI :
- 1 duża, wędzona makrela
- 250 g twarogu
- 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
- 1 cebula, pokrojona w kostkę
- 4 suszone pomidory z zalewy olejowej
- 1 łyżka oleju z pomidorów
- sól, pieprz do smaku
- kilka pokrojonych oliwek
- natka pietruszki do posypania
PRZYGOTOWANIE :
- Makrelę pozbawiamy skóry i kręgosłupa, mielimy w maszynce do mięsa.
- Twaróg rozkruszamy w misce i dodajemy, makrelę, drobno pokrojoną cebulę, pomidory i oliwki (kilka pozostawiamy do posypania) przecier, olej i przyprawy.
- Dokładnie mieszamy najlepiej widelcem aż powstanie jednolita pasta.
- Przekładamy ją do miseczek, posypujemy oliwkami, suszonymi pomidorami i natką pietruszki.
- Przechowujemy w lodówce do 2 dni, smacznego.
Prześlij komentarz