SKŁADNIKI :
- 4 podwójne płaty śledziowe, z zalewy octowej
 - 1 winne jabłko
 - 1 czerwona cebula
 - 3 ugotowane ziemniaki w mundurku
 - 3 jajka ugotowane na twardo
 - pieprz do smaku
 - 2-3 łyżki majonezu
 - 1 łyżka śmietany
 - 1 puszka groszku
 - natka pietruszki, cytryna, owoc granatu do ozdoby
 
                                                            PRZYGOTOWANIE : 
Płaty śledziowe odcedzamy, kroimy w paski. Jabłko, cebulę, ziemniaku i jajka obieramy, kroimy w kostkę, następnie groszek odcedzamy. W misce mieszamy wszystkie składniki oprócz groszku i doprawiamy do smaku. Na półmisku układamy naprzemiennie groszek i porcję sałatki, tak do wyczerpania składników. Dekorujemy według uznania i  podajemy, smacznego.








Wygląda smacznie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy!
rodzinne-czytanie.blogspot.com