SKŁADNIKI :
- 500 g kiszonej kapusty
 - 600 g ziemniaków
 - 2 łyżki masła
 - 1 duża cebula
 - 3 łyżki oleju
 - 1 liść laurowy
 - 2 ziarnka ziela angielskiego
 - 3 ziarnka pieprzu
 - sól, pieprz do smaku
 - kiełbasa lub boczek do podania
 
                                                               PRZYGOTOWANIE : 
- Kapustę wyciskamy z nadmiaru soku, kroimy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy, ziele i pieprz. Gotujemy do miękkości. Odcedzamy.
 - Ziemniaki obieramy i kroimy. Gotujemy do miękkości i odcedzamy.
 - Do miski przekładamy ugotowane ziemniaki, kapustę i masło, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Ubijamy wszystko razem aż składniki się połączą.
 - Na oleju podpiekamy cebulę z kiełbasą. Na dużym talerzu układamy porcję ciapkapusty, na to wykładamy cebulkę z kiełbasą. Podajemy do barszczyku.
 - Smacznego.
 








Apetyczne zdjęcia :D
OdpowiedzUsuńDziękuje :)
UsuńTyle o niej słyszałam, że aż musze zrobić:-)
OdpowiedzUsuńwitam jadłam u mojej mamy jest pyszna zapraszam tez na mojegonowego bloga http://moje-wyroby.blog.pl/ pozdrawiam
OdpowiedzUsuń